alles over beauty

Werken aan je uiterlijk? Ontdek dan eerst welk huidtype je hebt

Een aanzienlijk deel van de mensen vindt het belangrijk om er zo mooi mogelijk uit te zien en in die hoedanigheid zo goed mogelijk voor de dag te komen. En terecht natuurlijk, want wie er goed uitziet en dat zelf ook vindt, die straalt dat ook daadwerkelijk uit. Je zelfvertrouwen krijgt hier een enorme boost door. Het is dan ook altijd de moeite waard om even te onderzoeken of je zelf meer uit je eigen lichaam te halen. Als het hierbij daadwerkelijk om het direct zichtbare deel van je uiterlijk gaat, dan zul je mogelijke verbeteringen moeten zoeken in de verzorging van je huid. Voor je hiermee aan de slag gaat is het dan wel belangrijk om te weten welk type huid je hebt. Om daarachter te komen kun je websites raadplegen waar je alles over beauty kunt vinden (uiteraard ook tips om je schoonheid naar een hoger plan te tillen). Hieronder worden de vijf bestaande huidtypen alvast kort beschreven.

De vijf huidsoorten benoemd en beschreven

alles over beauty

Er zijn vijf typen huid te onderscheiden, te weten:

  • Een normale huid. Hiervan is sprake als je huid zacht en soepel is. Als je last hebt van poriën, dan zijn deze niet duidelijk zichtbaar.
  • Droge huid: als je een dit hebt, dan voelt je huid wat ruwer en strakker aan dan wenselijk. Je huid is bovendien dunner dan normaal, mede waardoor er sneller irritaties kunnen ontstaan.
  • Een vette huid heb je als je een vrij dikke huid hebt. Als gevolg daarvan kun je last hebben van veel poriën en andere minder fraaie plekjes. Een vette huid glimt ook opvallend fel.
  • Iemand met een gevoelige huid heeft in feite een zeer droge huid. Je bent dan ook erg gevoelig voor aanrakingen met bepaalde voorwerpen. Er ontstaan snel rode vlekken en bultjes.
  • Een gecombineerde huid kan ook voorkomen. Meestal is de huid in je gezicht dan niet op alle plekken van dezelfde aard.