Bespaar geld door een dierenverzekering af te sluiten

Als je een huisdier gekocht hebt, wil je alles netjes geregeld hebben. Een huisdier kost wel wat maar dat heb jij als goed baasje en dierenliefhebber er natuurlijk wel voor over. Kosten voor voer, mandjes, speelgoed en alles wat je maar nodig denkt te hebben, komen hierbij aan bod, maar je kunt ook tegen behoorlijke rekeningen van de dierenarts oplopen en niet alleen wanneer je beestje wat mankeert. Ook consulten en controles bij de dierenarts kunnen je een aardige duit kosten. Om dat toch allemaal te kunnen bekostigen, kiezen veel mensen voor een dierenverzekering. Lijkt jou dat ook wel wat?

Tinki
Op Tinki.nl, een website waarop je werkelijk alles voor je hond kunt vinden, kun je ook terecht voor informatie over hondenverzekeringen. Als je een ander huisdier wilt verzekeren, kijk dan even verder op internet. Tinki laat je zien wat voor mogelijkheden er zijn om je hond te verzekeren. De beste verzekering voor jouw hond is wel afhankelijk van een aantal factoren.

Leeftijd van de hond
Wanneer je een puppy of jonge hond wilt laten verzekeren, zal de premie waarschijnlijk lager uitvallen dan bij een wat oudere hond. Vrij logisch, want van een oudere hond wordt verwacht dat deze eerder een aandoening zal krijgen en dus meer kosten voor de dierenarts zal maken.

Ras van de hond
Om de juiste verzekering voor je hond te vinden is het ook van belang wat voor ras het is. Sommige rassen zijn nu eenmaal kwetsbaarder op bepaalde gebieden dan andere en als je dat weet, kun je je daar beter voor laten verzekeren. De premie zal in dat soort gevallen ook wat hoger uitvallen. Als je hond een kruising is, kun je ook gewoon invullen dat het geen specifiek ras betreft.

Geslacht en gewicht van de hond
De hoogte van de verzekeringspremie kan ook bepaald worden door het geslacht en het gewicht van je hond. Een hond met een normaal gewicht zal tegen een redelijke premie te verzekeren zijn, een hond met overgewicht zal duurder uitkomen, omdat deze een groter risico op aandoeningen loopt.

Premies en eigen risico
Als je een verzekering voor je hond wilt afsluiten, zul je ontdekken dat er ook verschillende premies gehanteerd worden. Het verschil in hoogte wordt veelal veroorzaakt door de vergoedingen die in de verzekeringen gedaan kunnen worden. Bij een verzekering met een hogere premie zal er meer vergoed worden. Je kunt er ook voor kiezen een verzekering met een lagere premie te nemen, maar dan zal er minder vergoed worden. Aan jou de keus om te bepalen wat jij belangrijk vindt dat vergoed wordt. De premie kun je zelf ook verlagen door het eigen risico omhoog te brengen.

Aanvullende wensen
Als een basisverzekering niet alles dekt wat jij graag wilt, dan kun je er ook voor kiezen om er een aanvulling bij te nemen. Kijk daarbij wel goed of er dan wel vergoed wordt wat jij wilt. Een aanvulling betekent wel automatisch een verhoging van de premie.

Welke aanbieder
Je kunt bij veel verschillende verzekeraars een hondenverzekering afsluiten. Misschien heeft de maatschappij waar je zelf verzekerd bent al wel een leuk aanbod voor je. Dat is wel zo handig, dan kun je meteen bij hen een verzekering afsluiten en is je hele gezin bij dezelfde maatschappij verzekerd.