Cryptocurrency Verge uitgelegd

Kort samengevat is Verge een cryptocurrency die zich volledig focust op totale anonimiteit en privacy voor de gebruikers. Het is in 2014 begonnen als DogecoinDark, maar in 2016 heeft het team besloten om verder te gaan als Verge. Op deze manier wilden ze laten zien dat ze de cryptomunt zeer serieus nemen.

Verge is een concurrent van andere crypto’s die focussen op anonimiteit, zoals Monero, PIVX, Dash en ZCash. Verge maakt gebruik van een ledger (grootboek) die iedereen kan bekijken, maar beschermt de identiteit en locatie van haar gebruikers met behulp van Tor en I2P. De technologie achter Tor zorgt ervoor dat het vrijwel onmogelijk is om erachter te komen waar iemand (online) vandaan komt.

Tor heeft echter het nadeel dat de servers hiervan gecentraliseerd zijn. Verge lost dit op door ook gebruik te maken van I2P. Dit gaat een heel stuk verder dan Tor, maar het belangrijkste dat jij hierover hoeft te weten, is dat het ervoor zorgt dat de servers gedecentraliseerd zijn.

De anonieme munt heeft daarnaast aantal extra voordelen ten opzichte van haar concurrenten: de  verspreiding van de cryptomunt is een stuk eerlijker verdeeld en het team is hard bezig met een revolutionaire technologie dat het Wraith Protocol heet. 

Verge kopen online

Al jaren koop ik mijn digitale munten heel gemakkelijk bij de door mij uitgeroepen beste cryptocurrency exchange Nederland. Zal je niet langer in spanning houden. Ik heb het over Bitvavo een cryptomunten handel gevestigd in Amsterdam. Verge kopen doe je daarom ook bij Bitvavo.

Het bedrijf heeft de nadruk gelegd op gebruiksvriendelijk zo kun je in 3 gemakkelijke stappen cryptocurrency kopen en verkopen bij Bitvavo. Tevens kun je heel gemakkelijk cryptocurrency kopen met Ideal, dus ook als je geen creditcard hebt kun je gemakkelijk digitale valuta kopen.