De mooiste kastelen van de Veluwe

De Veluwe zit bomvol kastelen. Vooral in het zuiden van de Veluwe loop je zo weer tegen een nieuw kasteel aan. Het Gelderse Arcadie, zo wordt het zuidelijke deel van de Veluwe ook wel genoemd. Ooit waren er honderden kastelen te vinden. Helaas zijn er in de afgelopen jaren een aantal gesneuveld. Gelukkig zijn ze niet allemaal verloren. Loop jij binnenkort vanuit jouw huisje Veluwe of vanuit jouw luxe vakantiehuis Veluwe, vakantiehuis Hulshorst naar een van de onderstaande kastelen?

Kasteel Middachten

Kasteel Middachten ligt tussen de stuwwallen van de Veluwezoom en de lage natte landen van de Veluwezoom in. In eerste instantie was het een verdedigingswerk als huis met een binnenplaats, grachten en dikke muren. Later is de binnenplaats omgebouwd tot een trappenhuis en voorzien van een dak. Rondom het kasteel liggen de mooiste tuinen, parken en een uitgebreid bos.

Kasteel Rosendael

Kasteel Rosendael geeft een gevoel van weelde en status. Het kasteel en de tuinen zijn volledig gerestaureerd en zijn zeker een bezoekje waard. De prachtige meubels, al het zilver, goud en porselein geven je het beeld van hoe het kasteel er honderden jaren geleden uit heeft gezien. De tuinen verrassen je met een heuse fontein en een schelpengalerij. 

Kasteel de Essenburgh

Essenburgh ligt in Hierden. Het kasteel stamt uit de 17e eeuw en ligt middenin het groene hart van de Veluwe. De kelder van het kasteel stamt zelfs uit de 14e eeuw. Het kasteel is op dit moment in gebruik als een hotel. Wil je dus overnachten in een echt kasteel? Dan kun je bij de Essenburgh terecht.