Wat doet vitamine C voor de huid?

Dat vitamine C belangrijk is in ons voedsel is geen verrassing meer. Vitamine C is zo belangrijk voor ons, dat de vroegere zeelieden scheurbuik kregen, omdat zij maandenlang een vitamine C tekort hadden. Niet alleen in eten is vitamine C een topper. Ook voor onze huid kan de vitamine veel betekenen. Zo ervaar je na gebruik van een serum met vitamine C bijna direct al vele voordelen. Wil je weten wat deze voordelen zijn? Official Esmee zet ze graag voor je op een rijtje!

Aanmaak van collageen

Vitamine C is essentieel voor de vorming van collageen. Collageen is nodig om  de huid te verstevigen. Wanneer de vitamine is vermengd met fibroblasten zorgt de substantie voor een snelle aanmaak van collageen. Naast het verstevigen van het bindweefsel, kan vitamine C je ook helpen bij het verminderen van pigmentvlekken en het helpt erg goed bij rosacea. Bij lang gebruik van vitamine C op de huid wordt de huid egaler en steviger. Tel daar ook nog eens bij op dat de vitamine een antioxidant is en de huid dus beschermd tegen UV straling. 

Voorwaarden van vitamine C

Vitamine C lijkt een waar wondermiddel te zijn, maar er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het onder andere alleen werkzaam als er minimaal 4% Vitamine C in zit en wanneer het niet in contact met zuurstof komt. Daarnaast is vitamine C in combinatie met een vitamine E het beste. Door dit gouden duo te gebruiken haal je het beste uit de beide vitamines.